Privatnost i sigurnost

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

1. OPĆENITE ODREDBE

Predmet ovog Pravilnika o zaštiti osobnih podataka (dalje: Pravilnik) je zaštita osobnih podataka pojedinaca.

Korištenjem proizvoda i usluga DKD-a, pristupanjem mrežnoj stranici dls.com.hr (dalje u nastavku: DLS Hrvatska), registracijom pojedinaca na mrežnoj stranici DLS Hrvatska, naručivanjem proizvoda DKD-a putem web trgovine ili društvenih mreža, mobilnih aplikacija za razmjenu poruka, telekomunikacijskim putem, te zasnivanjem ugovornog odnosa sa DKD-om, DKD-povjeravate svoje osobne podatke, a ovaj Pravilnik opisuje koje podatke DKD može prikupljati, na koji način se obrađuju, u koje svrhe se upotrebljavaju, kao i koja su prava pojedinaca povezana s njihovim osobnim podacima.

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika o zaštiti osobnih podataka moguće je da će dosadašnji korisnici dobiti od nas mail kojim tražimo od Vas da potvrdite svoju suglasnost na primanje obavijesti od nas putem pošte, telefona, sms porukom, putem mobilnih aplikacija za razmjenu poruka, društvenih mreža ili e-porukom i to iz razloga jer ne možemo potvrditi ili iz arhive pronaći točno način na koji ste nam Vašu adresu dali. Stoga Vas molimo da ukoliko želite da i dalje primate od nas marketinške obavijesti tada ćete trebati jasno i nedvojbeno za isto dati nam i privolu jer u suprotnom nećemo biti u mogućnosti daljnje Vas o istom obavještavati.

2. VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA

DKD o.t.u., Karlovac, Rečička ulica 115A, OIB: 25058513860 (dalje: DKD) voditelj je obrade osobnih podataka u smislu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Kontakt podaci putem kojih Ispitanik ostvaruje svoja prava iz ovog pravilnika su putem e-mail adrese info@dls.com.hr ili osobno na adresu sjedišta voditelja obrade.

3. KONTAKT PODACI SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Kontakt podaci Službenika za zaštitu osobnih podataka:

Ako kao korisnik imate bilo kakvih pitanja vezanih uz zaštitu osobnih podataka, može se obratiti na e-adresu našega službenika za zaštitu osobnih podataka mailom: info@dls.com.hr, ili poštom na adresu DKD-a pri čemu naslovite pismeno n/r službenika za zaštitu osobnih podataka ili telefonom na 047 644 055.

4. SVRHA OBRADE OSOBNIH PODATAKA I VRSTE OSOBNIH PODATAKA KOJI SE PRIKUPLJAJU I OBRAĐUJU

4.1. SVRHA PRIKUPLJANJA/OBRADE OSOBNIH PODATAKA

DKD o.t.u. kao voditelj obrade osobne podatke prikuplja radi sklapanja i ispunjenja ugovora o kupoprodaji, dostave proizvoda izrade dokumentacije vezane za kupoprodaju, tehničke podrške te autorizacije plaćanja putem kreditnih i debitnih kartica za što je pravna osnova određena člankom 6. stavkom 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka, odnosno obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora, te nadalje obrađuje osobne podatke radi evidencije ostvarenih narudžbi kupaca, jedinstvene identifikacija korisnika, analize poslovanja za što je osnova određena člankom 6. stavkom 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka jer obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa poboljšanja poslovanja i prilagođavanja proizvodnje prepoznavanja potreba tržišta, zatim prikuplja i obrađuje osobne podatke radi ispunjenja zakonskih obveza DKD-a kao npr. Zakonu o PDV-u, Pravilniku o PDV-u, Zakon o trgovini, Zakon o elektroničkoj prodaji, Zakon o zaštiti potrošača itd.,a u posebnim slučajevima ukoliko ste nam za to dali valjanu privolu tada Vaše kontaktne podatke možemo koristiti i za potrebe izravnog marketinga za što je pravna osnova određena člankom 6. točka 1.točka a ) Opće uredbe o zaštiti podataka ispitanik je dao privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha.

Nadalje, DKD prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice DLS Hrvatska u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici DLS Hrvatska, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualna te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

DKD prikuplja i obrađuje osobne podatke Pretplatnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 18 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 18 godina ne smiju koristiti DLS Hrvatska Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice DLS Hrvatska nije dizajniran tako da privuče bilo koga tko je mlađi od 18 godina.

Također, podaci koje ste naveli u okviru narudžbe mogu se koristiti za to da se kontrolira postoji li atipični postupak narudžbe (npr. istodobna narudžba velike količine robe na identičnu adresu uz korištenje različitih korisničkih računa) ili da je Korisnik dao lažne osobne podatke ili postoji sumnja da zloupotrebljava prava koja ima sukladno Zakonu. Za poduzimanje takve kontrole u biti za nas postoji opravdani interes. Pravna osnova za obradu je čl. 6 st. 1 točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka.

4.2. VRSTE OSOBNIH PODATAKA KOJI SE PRIKUPLJAJU I OBRAĐUJU

Prilikom registracije osobe za Kupca DLS Hrvatska Internet stranice, DKD će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa, poštanski broj, e-mail adresa, telefonski broj i lozinka.

Kupac također potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka kad označi da se slaže s Općim uvjetima poslovanja. Prilikom registracije moguće je pretplatiti se na obavijesti DLS Hrvatska Internet stranice, te će se ti podaci proslijediti u vanjski sustav za slanje obavijesti. Pretplata na obavijesti nije obavezna te ovisi osobi koja se registrira.

Osim ovih podataka prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu dls.com.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Naime, prilikom svakog pristupa na web stranice/aplikacije dotični internet pretraživač Vašeg dotičnoga finalnoga uređaja šalje informacije na našu web stranicu/aplikaciju, gdje se one privremeno pohranjuju u datotekama protokola, takozvanim Log datotekama. Setovi podataka koji su pri tome pohranjeni sadrže sljedeće podatke, koji se pohranjuju do automatskoga brisanja: datum i vrijeme preuzimanja, ime pristupljene stranice, IP adresa upitanog uređaja, referentni URL (URL podrijetla, odakle si došao(-la) na naše web stranice), prenijeta količina podataka, vrijeme učitavanja, kao i informacije o proizvodu i verziji korištenog pretraživača kao i ime Vašeg Access providera. Pravna osnova za obradu IP adrese je članak 6 stavak 1 točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš opravdani interes rezultira iz jamstva nesmetanoga uspostavljanja veze, jamstva komfornog korištenja naše web stranice/aplikacije, procjene sigurnosti i stabilnosti sustava. Neposredni zaključak o Vašem identitetu nije moguć pomoću pohranjenih informacija. Podaci se pohranjuju i automatski brišu pri postizanju prije toga navedenih svrha. Fiksni rokovi za brisanje određuju se prema kriteriju nužnosti.

Za našu web stranicu/aplikaciju koristimo tzv. Cookies. O kojem se procesu točno radi i koje podatke za to koristimo, pojedinačno se obrazlaže u nastavku u poglavlju naziva Politika kolačića. Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Pretplatnika. Ako Kupac odnosno Pretplatnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

DKD preporučuje Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice DLS Hrvatska. Preporučujemo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučujemo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Dakle, ako se registrirate na našoj web stranici/aplikaciji i/ili s nama zaključite neki drugi ugovor, pošaljete narudžbu proizvoda, radi zaključivanja, provođenja ili otkazivanja/raskida ugovora obrađujemo neophodne podatke. U to spadaju:

 • ime, prezime
 • adresa računa i adresa isporuke proizvoda
 • adresa elektronske pošte
 • podaci za izdavanje računa i plaćanje
 • broj telefona/mobitela
 • broj transakcijskog računa (tekući ili žiro) radi izvršavanja povrata novaca kada Kupac ostvaruje pravo na isto

Pravna osnova za to je članak 6 stavak 1 točke a) i b) Opće uredbe o zaštiti podataka, tj. Vi nam na raspolaganje stavljate podatke na osnovi dotičnoga ugovornog odnosa (npr. vođenje računa klijenta/korisničkog računa, odvijanje kupoprodajnog ugovora) između Vas i nas. Za obradu adrese Vaše elektronske pošte u slučaju kupnje preko naše web stranice/aplikacija, uz to smo obvezni na osnovi zakonskih unaprijed zadanih parametara morati poslati elektronsku potvrdu narudžbe (članak 6 stavak 1 točka c) Opće uredbe o zaštiti podataka).

5. PRAVNA OSNOVA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici DLS Hrvatska, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Pretplatnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici DLS Hrvatska te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@dls.com.hr ili odjavom s liste pretplatnike klikom na poveznicu za odjavu koja je dostupna u svakoj obavijesti koja se šalje pretplatniku.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, te plaćanja pouzećem

DKD ne prikuplja osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. DKD koristi osobne podatke koji se nalaze unutar CorvusPay sustava zbog naplate i provjere narudžbi koje su plaćene karticom. 

Ukoliko bi se prikupljale i obrađivali određeni osobni podaci kod plaćanja proizvoda, tada se isti ovisno o vrsti plaćanja prosljeđuju trećoj osobi (npr. kod plaćanja kreditnom karticom Vašem ponuđaču kreditne kartice). Pravna osnova za ovu obradu podataka je čl. 6 st. 1 točka a), čl. 6 st. 1 točka b), Opće uredbe o zaštiti podataka kao i čl. 6 st. 1 točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka.

Ako plaćate pouzećem, Vaši se podaci o isporuci i plaćanju radi transfera i prihvaćanja plaćanja prosljeđuju našem dotičnom partneru za dostavu.

6. S KOJIM PRIMATELJIMA DKD DIJELI OSOBNE PODATKE

DKD neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Pretplatnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točci i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Uvid u osobne podatke korisnika mogu imati, u izvršavanju svoga djelokruga posla vezano za ugovore o kupoprodaji koje kupci sklapaju sa DKD o.t.u. sljedeće osobe: pravne osobe koje sudjeluju u izvršavanju ugovora o kupoprodaji kao što se dostavne službe, knjigovodstveni servisi, informatička podrška, pravne osobe koje pružaju usluge web marketinga i sl., sa kojima pažljivo utvrđujemo i obujam i pitanje zaštite osobnih podataka kroz ugovorne odnose.

DKD o.t.u može navedene podatke davati trećim osobama u svrhu izvršavanja ugovora, zaštite interesa korisnika i društva DKD o.t.u te sprječavanje eventualnih zlouporaba, potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika, za što je pravna osnova legitiman interes voditelja obrade opisan člankom 6. stavkom 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka.

Dakle, DKD će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:

Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen. Na sljedećim stranicama možete pročitati više o pravilima privatnosti koja se odnose na dostavljačke službe koje vrše uslugu distribuciju robe za Kupce:

Pravila privatnosti dostavnih službi

GLS(General Logistics Systems Croatia d.o.o.) pravila privatnosti se nalaze na sljedećem linku: https://gls-group.eu/HR/hr/zastita-osobnih

DPD pravila privatnosti se nalaze na sljedećem linku: https://www.dpd.com/hr/hr/zastita-podataka/

Hrvatska pošta d.d. pravila privatnosti se nalaze na sljedećem linku: https://www.posta.hr/hr/pomoc-i-podrska/zastita-privatnosti/6436

InTime pravila privatnosti pronađite na linku: https://www.in-time.hr/zastita-osobnih-podataka/

Također, moguće je da DKD zaključi ugovore i s drugim dostavnim službama, te se u tom smislu Kupci upućuju na pravila privatnosti dostavne službe koja u datom trenutku obavlja isporuku proizvoda za DKD.

Pružateljem usluge za slanje newsletter kampanji. Osobni podaci će se podijeliti sa sustavom za slanje newsletter kampanji samo ako kupac označi da želi primati obavijesti o ponudama, akcijama i promotivnim materijalima. Za slanje newsletter kampanji koristimo sustav Sendinblue, a ovo su njihova Pravila privatnosti:

https://www.sendinblue.com/legal/privacypolicy/

Svi podaci o narudžbama, proizvodima te osobni podaci koje korisnici unose na DLS Hrvatska web stranici se spremaju na serverima tvrtke SimpleCode d.o.o. s kojom DKD ima zaključen ugovor i potpisanu izjavu o povjerljivosti.

7. DRUŠTVENE MREŽE I MOBILNE APLIKACIJE ZA RAZMJENU PORUKA

Na osnovi članka 6 stavka 1 točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka na našoj web stranici primjenjujemo Social Plug-ins društvenih mreža Facebook i Twitter, kako bismo naše poduzeće učinili poznatijim. Promidžbena svrha koja se iza toga krije može se smatrati opravdanim interesom u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka. Odgovornost za režim rada sukladno zaštiti podataka mora se jamčiti preko njihovih dotičnih ponuđača. Svrhu i obujam prikupljanja podataka i drugu obradu i korištenje podataka od strane dotičnih ponuđača kao i Vaša prava koja se na to odnose i mogućnosti namještanja radi zaštite Vaše privatne sfere uzmite iz dotičnih napomena za zaštitu podataka ponuđača, čiji link navodimo u nastavku.

Dakle, korisnici se također mogu prijaviti na mrežnu stranicu DLS Hrvatska radi naručivanja/kupovine proizvoda putem društvenih mreža, te se u tom smislu Korisnici upućuju na pravila privatnosti istih. Naime,  tvrtka Facebook Ireland Inc. U čiji grupaciji se nalaze Facebook, Facebook messenger, Instagram, Whatsapp, samostalno prikuplja podatke. Svrha i obujam prikupljanja podataka od strane Facebook Messenger-a kao i tamošnja dalja obrada i korištenje Vaših podataka, te također Vaša prava koja se na to odnose i mogućnosti namještanja radi zaštite Vaše privatne sfere pročitajte u napomeni za zaštitu podataka Facebook Messenger-a.

Stoga Vas upućujemo na pravila privatnosti Facebook grupacije, dok Facebook Messenger napomene o zaštiti podataka naći ćete ovdje : https://www.facebook.com/policy.php .

8. RAZDOBLJE U KOJEM ĆE OSOBNI PODACI BITI POHRANJENI

DKD pohranjuje osobne podatke Kupaca i Pretplatnika Internet stranice DLS Hrvatska koji su registrirani na stranici DLS Hrvatska ili koji su dali privolu za obradu podataka u marketniške svrhe do trenutka kad ih kupac želi izbrisati, odnosno do kada ne povuče svoju privolu. Internet stranica dls.com.hr omogućuje ispis i brisanje podataka koje posjeduje o nekom kupcu, osim ako postoji zakonska prepreka. U tom slučaju kupac će biti obaviješten o zakonskim preprekama zbog kojih nije moguće obrisati podatke.

Ostali podaci Kupaca, koji su prikupljeni za odvijanje ugovora čuvaju se 12 mjeseci, odnosno  do isteka zakonskih odnosno mogućih ugovornih prava jamstva i garancije. Po isteku ovoga roka čuvamo informacije ugovornog odnosa koje su neophodne prema Trgovinskom i poreznom zakonu na određene vremenske periode. U ovom periodu podatke iznova obrađuje samo Financijska uprava za slučaj kontrole.

9. POHRANA OSOBNIH PODATAKA

DKD o.t.u. će osigurati da se osobni podaci korisnika drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjene osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe DKD o.t.u.

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Pretplatnika i DKD o.t.u. odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka DKD o.t.u. uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako DKD provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice DLSHrvatska te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

DLD o.t.u. će čuvati osobne podatke onoliko onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a  najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika koliko je to potrebno za svrhe predviđene posebnim zakonskim propisima, za vrijeme trajanja ugovora,  (npr. podatke o financijskim transakcijama temeljem zakona o računovodstvu čuvamo 11 godina). Ili do opoziva prava na korištenje kada je to želja ispitanika a isto se ne kosi sa zakonskim propisima.

DKD o.t.u. ne bilježi niti ne pohranjuje transakcijske podatke korisnika potrebne za plaćanje putem kartica.

10. INFORMACIJE VEZANE ZA VAŠA PRAVA

U skladu s primjenjivim propisima o zaštiti privatnosti podataka pripadaju Vam sljedeća prava:

 • pravo na pristup/informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili te
 • pravo na traženje ispravka,
 • pravo na brisanje ili
 • pravo na ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka

Kupac i Pretplatnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na Profil gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s DKD.

Kupac i Pretplatnik mogu zatražiti i dobiti od DKD cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@dls.com.hr

 • Kupac i Pretplatnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti putem internet stranice dls.com.hr ili zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@dls.com.hr i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od DLS Hrvatska putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@dls.com.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.
 • pravo na prigovor na obradu podataka za razloge iz našeg vlastitog legitimnog interesa, javnog interesa, ili profiliranja, osim ako ne možemo dokazati da postoje uvjerljivi, opravdani razlozi koji nadilaze Vaše interese, prava i slobodu, ili da se takva obrada provodi u svrhu potvrde, primjene ili obrane pravnih zahtjeva. Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@dls.com.hr Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.
 • pravo na prijenos podataka
 • pravo na podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
 • možete u bilo kojem trenutku s budućim učinkom opozvati Vašu privolu vezanu uz prikupljanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka.

Za svako od ovih Vaših prava možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na mail: info@dls.com.hr.

Naš odgovor dobiti ćete najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva.

11. OPOZIV PRIVOLA

Privole koje su pojedinci dali za kontaktiranje i druge svrhe, a izvan okvira drugih osnova za prikupljanje podataka, vrijede do opoziva, a pojedinac ih može opozvati u bilo kojem trenutku pisanim putem na adresu sjedišta voditelja obrade ili putem e-mail adrese: info@dls.com.hr .

12. IZMJENE PRAVILNIKA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Ovaj Pravilnik o Zaštiti osobnih podataka, DKD može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na dls.com Internet stranici. Zato poziva Kupce i Pretplatnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti. Ako se Kupac ili Pretplatnik ne slaže s ovim Pravilnikom, upućujemo Kupca i Pretplatnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu DLS Hrvatska.

Izmjena Pravilnika stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici DLS Hrvatska

Nastavak uporabe Internetske stranice DLS Hrvatska od strane Kupca i Pretplatnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Pretplatnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Sigurnost plaćanja

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA

Pri plaćanju na našoj web stranici koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šiframa od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenje kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Leve 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

CorvusPay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši sojetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.